Carport eller garage?

05 januar 2021 admin

Det store spørgsmål: Carport eller garage?

Når man bosætter sig i hus, følger der noget rigtig skønt med. Nemlig muligheden for at kunne parkere privat og tæt på hjemmet. Det betyder, at når du har handlet, vil dine varer være lige ved hånden, og du skal ikke gå sindssygt langt efter dem. 

Eller når du har handlet samtlige af dine julegaver, skal du ikke slæbe dem alt for langt. Og omvendt, hvis du hoster jul, skal din gæster heller ikke slæbe deres happengut alt for længe. Hvis du kommer fra en børnefamilie, er det også rart at bilen står tæt på hoveddøren, og det ikke bliver den helt store gåtur, man skal ud på hver gang. 

Forskellen er faktisk ikke så stor…

… og af samme årsag, er det også få ting der differentierer en carport og en garage fra hinanden. En garage er traditionelt anset en lukket bygning – det vil sige et rum, du kan åbne og lukke af til. Det betyder, at garagen kan fungerer som et værksted, et hobbyrum eller noget helt tredje samtidigt.

En carport er mere åben og kan have et overtag af en slags. Det handler derfor om, hvad du har det største behov for. De fleste vælger en carport, da det er det lette valg, som ikke kræver den helt store ombygning.  

Dog giver garagen dig en mere sikker beskyttelse til din bil, eftersom der ikke kan komme den samme form for fugt ind til bilen. Den står mere for sig selv i en tempereret stuetemperatur. Dog skal du være OBS på, om det overhovedet er tilladt at bygge en garage på din grund, da det nemlig kræver en tilladelse, da det i nogle tilfælde anses som en del af husgrunden. Du kan læse mere om reglerne lige her: https://husblog.dk/

Fælles for både garage og carport er dog, at det giver muligheder og en lettere hverdag.

Flere Nyheder