Sådan vedligeholder du dine døre og vinduer

10 november 2021 Emilie Jacobsen

advertorial

Dine yderdøre bliver jo konstant udsat for vejr og vind på ydersiden. Det kan slide meget på dem alt efter, hvilket materiale de er fremstillet af. Derfor er det vigtigt, at du med jævne mellemrum tjekker, om de har brug for vedligeholdelse. Ved at vedligeholde dem regelmæssigt kan du jo dæmme op for, at du skal udskifte dem lige foreløbig. 

Her kommer vi ind på, hvad du skal tænke over i forhold til vedligeholdelse. Vi er blevet inspireret af webshoppen klarvinduer.no. De har et stort udvalg af døre og vinduer og ved derfor lige præcis, hvordan du skal vedligeholde dem bedst muligt. Hvis du helt ønsker at slippe for at vedligeholde dine nye døre og vinduer, er det faktisk også muligt. Ved at vælge døre i træ/alu kan du få døre, der er vedligeholdelsesfrie. Det er selvfølgelig en kæmpe fordel for dig, at du ikke behøver at bruge tid på vedligeholdelse, samtidig er det faktisk også et billigere materiale, så du kan spare nogle penge. Se mere på https://klarvinduer.no/dorer/ytterdorer 

image

Rengøring og smøring er vigtigt 

Når du skal vedligeholde dine døre og vinduer, er det først og fremmest vigtigt, at du sørger for at rengøre dem ordentligt med jævne mellemrum. Hvis der sidder skidt på dem i længere tid, kan det i værste fald betyde, at deres levetid bliver forringet. 

Derudover bør du også smøre døren med jævne mellemrum. Dermed sikrer du, at hængslerne fungerer, som de skal, så de ikke ruster. Rustne hængsler kan du være nødt til at udskifte. Det tager både tid og er besværligt. Det er derfor vigtigt, at det er noget, som du er opmærksom på. 

Endelig bør du også fra tid til anden gennemgå tætningslister og fuger. Det behøver du ikke at gøre helt så ofte som rengøring og smøring, men listerne og fugerne er afgørende i forhold til, at døren holder tæt. 

Flere Nyheder