Gør hækkeklipperiet nemmere med den rigtige hækkeklipper

28 januar 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

Har du en hæk, enten af bøg eller en ligusterhæk, som de fleste som har et hus har, ved du også at den skal klippes. Typisk inden Sankt Hans og også gerne senere om efteråret. Den skal ofte klippes to gange, for ikke at blive for stor og voldsom.

De fleste vælger selv at klippe hækken og til det skal de bruge en hækkeklipper. Du kan se eksempler på hækkeklippere her https://www.prishammeren.dk/shop/makita-haekkeklippere-493c1.html. Der er overordnede fire forskellige typer hækkeklippere og de har alle deres fordele og ulemper, så du skal være opmærksom på at vælge den der passer til lige dit behov og hæk. 

Makita hækkeklippere

Fire typer af hækkeklippere

Overordnet set er der fire typer af hækkeklippere. Den enkeleste og billigste er en manuel hækkeklipper, men med mindre du kun har meget lidt hæk, har du brug for en med motor. Ellers bliver det et hårdt arbejde. Det er stadig godt at have en manuel, i tilfælde af at du har en enkelt gren der driller. Det er nemmere at overskue med en manuel hækkeklipper. 

Den anden type er en eldrevet hækkeklipper, hvor du benytter dig af en ledning. Den type af hækkeklippere har den fordel, at den er lettere og det vel derfor nemmere at holde. Som kvinde kan det være en god løsning. Ulempen er selvfølgelig, at du skal have en ledning der er lang nok og du skal også være opmærksom på ikke at klippe den over. 

Den tredje type er en hækklipper der bruger benzin. Den er tungere at holde, men du slipper for at have en lang ledning med dig. 

Den fjerde type er en batteridrevet hækkeklipper og også her slipper du for at have lange ledninger. Til gengæld har du brug for en oplader og med mange forskellige haveredskaber, kan du ende med at have mange batterier og opladere liggende.

 

Flere Nyheder