Brug tid på at finde den helt rigtige gulvafsliber

19 april 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

Skal du have afslebet dine trægulve? Enten fordi du er ved at flytte ind, eller fordi de er begyndt at se grå og matte ud. Her har du flere muligheder. Du kan vælge selv at afslibe gulvene eller du kan få en professionel afsliber til at udføre opgaven.

Vælger du ikke selv at afslibe gulvene, er det en god ide at kontakte flere forskellige firmaer og bede om et tilbud. Det er vigtigt at du får flere tilbud og de skal alle indeholde det samme, ellers kan det være svært at sammenligne. Du kan blandt andet få et tilbud fra Gulvkanonen ApS.

Du skal have mindst tre tilbud, for at kunne få et godt udgangspunkt for at vurdere prisniveauet. Ellers kan du nemt vælge det dyreste firma i området.

gulvafslibning i Jylland

Gør det selv-projekt

Vælger du selv at afslibe gulvene, skal du starte med at forberede gulvene. Både fordi du med en grundig forberedelse får smukkere gulve, når de er afslebet, men også fordi der er penge at spare. Sandpapir er dyrt og derfor giver det god mening at starte med at gennemgå gulvene og slå løse søm ned i gulvene, så de ikke ødelægger sandpapiret, når du kører over med afslibningsmaskinen. Det har den ekstra fordel at du slipper for at have gulve der knirker. 

Det er også en god ide at vaske gulvene godt og grundigt. Jo renere gulvene er, jo mindre skidt og snavs vil blive afslebet ned i gulvene, når du kører maskinen hen over trægulvene.

Når gulvene er afslebet, er det tid til at gulvene skal have en efterbehandling. En efterbehandling sikre, at de nøgne træplanker, som pt fungerer som en svamp, der tiltrækker skidt og snavs afviser snavset og det bliver nemmere at gøre gulvene rene og de vil holde sig varme og gyldne længere.

Flere Nyheder