Skal du have lavet et testamente?

06 maj 2022 Steffen Hansen

advertorial

At oprette et testamente er en af de vigtigste ting, du kan gøre for dine kære. Et testamente sikrer, at din ejendom og dine aktiver fordeles i overensstemmelse med dine ønsker og ikke i henhold til statslig lovgivning. Det giver dig også mulighed for at udpege en person til at forvalte din ejendom i tilfælde af din død. I Danmark er der ikke et krav om et testamente, da arveretten vil fordele dine aktiver for dig. Men har du særlige ønsker, så skal du have lavet et testamente.

Læs med her, om hvorfor du bør få lavet et testamente i Stege.

 

testamente

 

Du får ikke indflydelse

Når du dør, vil din ejendom være underlagt arveloven. Det betyder, at dine aktiver vil blive fordelt mellem dine arvinger i en på forhånd fastlagt rækkefølge. Hvis du ikke har nogen efterladt ægtefælle eller registreret partner, vil dine børn arve din ejendom. Hvis du ikke har nogen børn, vil dine forældre arve din ejendom. Hvis dine forældre er afgået ved døden, arver dine søskende dit bo. Og så videre.

 

Du kan selv bestemme, hvem der får hvad

Ved at oprette et testamente får du mulighed for at bestemme din egen arvefordeling. Du kan angive, hvem du ønsker, der skal arve bestemte aktiver, og hvor meget de skal modtage. Hvis du ønsker at efterlade en del af din ejendom til velgørenhed eller andre formål, er det også muligt med et testamente. Du kan også vælge en person som eksekutor for dit bo og give dem beføjelse til at fordele dine aktiver i overensstemmelse med dine ønsker.

 

Dit bo vil blive forvaltet af en person, du har tillid til

I Danmark udpeges bobestyreren af et bo typisk af retten. Det betyder, at retten vil udpege en person til at forvalte dit bo, også selv om du ikke har angivet nogen i dit testamente. Hvis du har en præference for, hvem skal forvalte dit bo, og det er derfor tilrådeligt at udpege en eksekutor i dit testamente. På den måde kan du være sikker på, at en person, du har tillid til, vil tage sig af tingene i overensstemmelse med dine ønsker.

Flere Nyheder